"Je ti 18? Tak to už můžeš řídit auto. A co takhle jít volit?" Tak zní jedno z hesel kampaně Tvůj hlas, která má před říjnovými parlamentními volbami připomenout nejen prvovoličům, že je čas spolurozhodnout o budoucnosti naší země. 


foto: maxpixel.freegreatpicture.com, CC0

 

Web kampaně Tvůj hlas stručně vysvětluje samotné fungování voleb a některé základní pojmy týkající se vlády nebo parlamentu. Obsahuje také odkazy na volební kalkulačky, které usnadňují orientaci v programech politických stran, a přináší zajímavá fakta o volbách v Česku i zahraničí.

Za kampaní stojí nezisková organizace YMCA pracující s dětmi a mládeží. „Není nám jedno, co se děje v naší zemi a kam jako společnost směřujeme. Protože YMCA vždy měla a stále má ve „své DNA“ příslušnost ke svobodě a demokracii, chceme povzbudit nejen členy Ymky, aby svojí volbou rozhodli o naší budoucnosti“, říká generální sekretář YMCA v ČR Vojtěch Rálek.

Součástí kampaně jsou i krátká apelační videa, vzkazy současných Ymkařů různého věku a z různých regionů ČR, určená pro sociální sítě. Ta mají oslovit mladé voliče a motivovat je k tomu, aby aktivně měnili svět kolem sebe.

Z webu tvuj-hlas.cz vybíráme:

 

Vývoj účasti při volbách do Poslanecké sněmovny