Přišli se zajímavým nápadem, díky čemuž získali z iniciativy Dobrý skutek desetitíscový grant pocházející od Nadačního fondu CREDO. Peníze porota přidělila dvěma vybraným projektům, v tomto článku představíme, jak s nimi naložila první vybraná skupina. 

Brožurka pro hledající identitu Buď darem 

Na úspěšnou Cestu identity, která byla jedním ze zpestření páteční pouti na Svatý kopeček v rámci Celostátního setkání mládeže v Olomouci v minulém roce, se snažila navázat skupina mladých věřící v čele s Justinou Trličíkovou a dále Eliškou Holeňovou a Filipem Šustkem. V souvislosti s tímto důležitým tématem pro mladé vydala trojice díky Dobrému skutku brožurku s názvem Buď darem, která v grafické podobě přináší odpovědi a impulzy mladým lidem hledajícím svou identitu. 

Brožurka je hotová a má podobu barevného leporela čítajícího 26 stran. „Dali jsme dohromady brožurku, do které jsme shromáždili příběhy a zamyšlení lidí, kteří se nám zdají inspirativní a kteří stejně jako my hledají a snad i nalézají svou identitu. Chtěli bychom mladým pomoct k vědomí hodnoty sebe sama a toho, co je krásné na našem mužství a ženství," zmínila Justy. Čtenáři mohou v brožurce najít například stranu věnovanou vzkazům a svědectvím mužům a na jiné straně zase ženám. 

Desetitísícový grant z Dobrého skutku využila skupina mladých k pokrytí nákladů za tisk, díky čemuž je materiál dostupný všem zájemcům zdarma. „Peníze jsme chtěli využít na grafické úpravy, nakonec se nám povedlo zajistit je zdarma, peníze tedy padly na tisk. Chtěli jsme, aby brožurka byla snadno dostupná všem a aby se šířila, proto jsme chtěli, aby mohla být k dispozici zadarmo. Chtěli bychom ji nabídnout Diecézním centrům života mládeže, církevním školám a tak dále," podotkla Justy. Zájemci si mohou brožurku objednat také individuálně.  „Je možnost si o její zaslání v libovolném počtu kusů napsat na [email protected], budeme je rozesílat pouze za cenu poštovného," zmínila Justy. 

                                   

 

                         

Účast v iniciativě Dobrý skutek doporučuje po vlastní zkušenosti i dalším mladým lidem.  „Můžu to jedině doporučit, protože si myslíme, že díky tomu mohou vzniknout věci, které by se jinak nepodařily. Byla to pro nás významná zkušenost. Naučili jsme se nové věci, dostali se do kontaktu s inspirativními lidmi a v neposlední řadě narazili na své limity, což je zkušenost, která se také počítá," doplnila Justy. V souvislosti s vytvořením brožurky natočili její tvůrci také krátké promo video:

 Zdroj ukázek: Justina Trličíková